Pieter Heirbrant

Technical Superintendent Heavy Equipment

Samen iets gaan drinken op vrijdag ?Zoiets moet je geen twee keer vragen.

Sinds augustus 2010 leef ik mij uit bij Jan De Nul. Afhankelijk van de planning zit ik op het

kantoor in Aalst, bij de collega’s van Soetaert in Oostende of op één van onze werven in België. Ik bied technische ondersteuning – een ruim begrip – en ben verantwoordelijk voor de inrichting van de werf, aankopen, onderhoud en herstellingen, keuringen…

Bij de opstart van nieuwe technieken is de technische dienst heel nauw betrokken. Ik denk bijvoorbeeld aan de slibwanden en Kelly-palen die onlangs in het gamma zijn opgenomen en die veel van mijn aandacht opeisen. De uitwerking van het dossier en de daadwerkelijke aankoop van het materieel boeien me mateloos. Ik ben dan ook verheugd dat we onze nieuwe ‘speeltjes’ mogen toepassen bij de projecten aan de R41, Schijnpoort en Jette. Daarnaast draag ik mijn steentje bij aan de bouw van A11 Brugge en verscheidene funderingswerking met Soetaert in onder andere Antwerpen en Aalter.

In een job als de mijne heb je wel wat planningstalent nodig om al die activiteiten in goede banen te leiden. Onvermijdelijk duiken er hier en daar toch problemen op en dan is het aangewezen om het hoofd koel te houden. Stress hoort erbij, dus daar moet je mee kunnen omgaan.

De uitdagingen zijn niet van de minste, maar ook de voldoening is groot. Ik verdiep me met plezier in al die technische innovaties. Bovendien is de samenwerking met de collega’s bijzonder hartelijk. Zo waren we eens aan de slag op een werf in het Brusselse, omsingeld door een grote betoging. Een collega begint plots foto’s te nemen van de massa. Hij mailt ze naar zijn vrouw met de melding dat hij later thuis zou zijn wegens oponthoud door de demonstranten. Dan springt hij omhoog van achter het computerscherm: “En, mannen, gaan we straks iets drinken?” Zoiets moet je op vrijdagmiddag geen twee keer vragen natuurlijk!