Andreas Van Hulle

Superintendent Dredging Works

Elke dag is anders en het is net die variatie waar ik zo van hou.

Ik werk sinds 2015 bij Jan De Nul. Eerst was ik twee maanden in Dubai aan de slag bij de opspuitwerken voor een containerterminal in de haven van Jebel Ali, bekend van het gigantische palmeiland. Nu ben ik al voor de derde keer in Nigeria. De omvang van het project plusgrote verscheidenheid van onze activiteiten op de werf maken het enorm interessant en zorgen ervoor dat ik veel kan bijleren. Elke dag is anders en het is net die variatie waar ik zo van hou. Standaard ga ik ’s morgens rechtstreeks naar de site, waar ik ook het grootste deel van de dag doorbreng. Daar bespreek ik met de stortbaas de planning en eventuele problemen Nadien zijn er altijd een heleboel andere zaken die ter plaatse geregeld of opgevolgd moeten worden. Tegen de avond ga ik meestal naar kantoor om een aantal zaken te bespreken met collega’s en de Works Manager. Daar doe ik dan ook de administratieve taken die bij mijn functie komen kijken: logistiek, leveringen en aankopen, planning van personeel en rapportage van de vooruitgang van de werken.

Het contact met de lokale werknemers en bevolking is geweldig. Ze hebben een volledig andere kijk op sommige zaken in vergelijking met Europese of Indische collega’s. De meeste Nigerianen spreken Engels, maar hebben toch hun eigen uitspraak en specifieke woordenschat. Dat leidt soms tot grappige situaties. Nu, in mijn functie als uitvoerder moet ik sowieso flexibel zijn en snel kunnen inspelen op steeds veranderende omstandigheden . Assertiviteit en een portie gezond verstand komen dan ook van pas.

Ook al ben ik voortdurend aan de slag in het buitenland, ik hou wel continu contact met het thuisfront. Berichtjes sturen doe ik vooral via WhatsApp, bellen via Skype. Met mijn vriendin bel ik meestal twee keer per week en zeker op elke vrije dag; met familie en vrienden is dat iets minder regelmatig. Maar die afwisselingtussen binnen- en buitenland bevalt me wel. Als ik in het buitenland ben, mis ik het voetballen in competitie, ook al kan ik hier net zo goed sporten met collega’s. En als ik thuis ben, mis ik de voldoening om elke dag het resultaat te zien van de inspanningen van mijn collega’s en mezelf.