Céline Viaene

QHSSE Advisor buitenland

Als ik een vrije dag heb, dan trek ik er met plezier op uit om het land beter te leren kennen.

Ik werk al drie jaar voor Jan De Nul. In die enkele jaren heb ik al heel wat verschillende, boeiende ervaringen kunnen opdoen. Als veiligheids-, kwaliteits- en milieuadviseur ben ik verantwoordelijk voor het opzetten, in stand houden en verbeteren van de managementsystemen op projectniveau. Hiervoor voer ik inspecties uit, ontwikkel ik trainingen, stel ik HSE-documenten op, schrijf ik rapporten, enzovoort. Alles wat te maken heeft met mijn vakgebied.

Ik ben gestart na mijn studies bij Jan De Nul Group als QHSSE Advisor Milieuwerken voor Envisan. Ik heb ondersteuning geboden bij de opruiming van verontreinigde sedimenten in het bekken van Trondheim in Noorwegen. Op dit moment werk ik in Panama aan het Posco-project: baggerwerken voor een energiecentrale. Die afwisseling is wat me het meest aanspreekt in deze job: je werkt voortdurend in een ander land, een andere omgeving, waar je nieuwe mensen en culturen leert kennen. Geweldig vind ik dat. Ook puur professioneel: elk project stelt zijn specifieke eisen en je komt telkens op andere schepen.

Na een drukke werkdag ga ik graag sporten. Als ik een vrije dag heb, trek ik er met plezier de hele dag op uit om het land te ontdekken. Natuurlijk mis ik mijn familie in België best wel, maar gelukkig is er Skype en WhatsApp. ’s Nachts zet ik mijn telefoon wel uit, want niet iedereen is zich altijd bewust van het grote tijdsverschil.