Mike Lycke

Project Survey Manager

Ondertussen hebben we 2 kinderen, maar settelen is nog niet voor binnenkort. Het leven als expat blijft fantastisch!

Mijn vrouw en ik reizen al sinds 2005 samen de wereld rond dankzij mijn job als Surveyor bij Jan De Nul. Ondertussen hebben we twee kinderen, maar settelen is nog niet voor binnenkort. Het leven als expat blijft fantastisch.

Ik ben mijn carrière in 2003 gestart in Dubai onder de vleugels van ervaren Surveyors. Naarmate ik me meer inwerkte, kreeg ik meer verantwoordelijkheid. Zo mocht ik bijvoorbeeld al in Iran en Oman kleinere projecten uitvoeren, van begin tot einde. Vooral op het vlak van nieuwe installaties en materiaaltests kon ik me bewijzen. Bovendien waren survey setups in volle ontwikkeling toen. Mijn verblijf in Dubai was dus één grote leerschool.

In 2007 vroeg en kreeg ik nog meer verantwoordelijkheid: eerst werd ik uitgestuurd naar Canada voor een offshore project en daarna volgde Mexico voor een project dat ik als Project Survey Manager mocht begeleiden. Ik werkte ook mee aan nieuwe kaaimuren in Qatar, stabiliseerde gasleidingen in Australië, ging baggeren voor nieuwe sluizen in Panama…

Al pendelend tussen België en Dubai leerde ik mijn vrouw kennen. Aanvankelijk bleef zij thuis om te studeren en te werken, terwijl ik voor Jan De Nul aan de slag was aan de andere kant van de wereld. Ondanks de afstand werd onze band sterker en na een tijdje besloten we ons als expats te vestigen. We zouden het proberen voor één jaar en kijk, nu zijn we elf jaar verder! De periode in Panama zal ons altijd bijblijven. Op professioneel gebied kregen we met het verdiepen en verbreden van het kanaal én de bouw van een derde sluizencomplex een gigantische uitdaging voorgeschoteld. Ik ben trots dat ik deel mocht uitmaken van het Panama-team. Op persoonlijk vlak was ons verblijf nog onvergetelijker : onze kinderen Thibault en Mathias zijn in Panama geboren!

Aan elke bestemming houden we kostbare herinneringen en innige vriendschappen over. Momenteel zitten we in Calais, niet ver van huis dus. Ik mag nu als Senior Surveyor juniors opleiden. Wat de toekomst brengt?

Goede vraag. Waarschijnlijk zullen we binnen vijf jaar meer stabiliteit opzoeken en in België de kinderen opvoeden: het zijn al echte wereldburgers, maar een beetje structuur zullen ze later wel kunnen gebruiken. En ik, ik ga dan op zoek naar uitdagingen in eigen land. Bij Jan De Nul zit ik alvast aan de bron.