Niels Van Extergem

ICT Developer

Het meest trots ben ik op de applicatie die ik ontwikkeld heb.

Ik zit nu één jaar bij Jan De Nul in Aalst. Ideaal voor een verkwikkende fietstocht elke ochtend. Dan spring ik snel de douche in en ga ik aan het werk. Eerste taak: de collega’s begroeten. Daarna is het tijd voor e-mails en begin ik aan de meest dringende ‘ticketjes’. Elke week staan er ook enkele vergaderingen op de planning. Momenteel gaat mijn aandacht naar het Sabetta-project en het nieuwe Incident Management-programma.

Het meest trots ben ik op de applicatie die ik ontwikkeld heb om onze schepen informatie te sturen afkomstig van boeien op zee.

De weersomstandigheden, de getijden … Deze gegevens moet ik periodiek uitlezen en verwerken. Uiteraard hebben we er intern veel over gepraat en zo werd het duidelijk dat mijn werk slechts één schakel van een lange ketting was. Een vlotte samenwerking was dus cruciaal en het gaf me veel voldoening om een bijdrage te leveren aan zo’n boeiend project.

De activiteiten van Jan De Nul zijn zo uiteenlopend – en indrukwekkend – dat je in contact komt met tal van interessante mensen. En elke nieuwe job biedt nieuwe opportuniteiten en uitdagingen. Op je eentje krijg je zulk werk niet rond, dus het is heel belangrijk dat je goed functioneert in teamverband.