In het zog van... Annelies Van De Sijpe

Annelies werkt op het studiebureau in het kantoor in Aalst als Design Engineer. Ze vertelt ons hoe een doordeweekse dag eruitziet:

06u45

De wekker gaat! Tijd voor een nieuwe werkdag.

08u15

Na de onvermijdelijke verkeersdrukte kom ik aan op kantoor. Eerst mijn e-mails overlopen. Goed nieuws: een jarige collega trakteert op ontbijtkoeken. Daarna zet ik mijn tanden in de berekeningen van gisteren.

10u10

Even bellen met Hong Kong, waar tijdelijk een kantoor ingericht is voor de tender m.b.t. de uitbreiding van de luchthaven. Ze plannen een extra landingsbaan op een ophoging van zand. De grond is er niet echt stevig en daarom voorzien we allerlei grondverbeteringstechnieken. Tijdens

het telefoongesprek overlopen we de uitvoeringsmethode en de planning, aangezien deze mijn zettingsberekeningen beïnvloeden.

We maken ook praktische afspraken voor mijn verblijf ginds volgende week. Heb ik inentingen nodig…?

12u00

Het is stralend weer, dus ik maak van mijn middagpauze gebruik om te gaan joggen. Even het hoofd leegmaken om dan fris aan de namiddag te beginnen.

14u00

Meeting! Bij een windmolenpark op zee zijn wij verantwoordelijk voor de geotechnische stabiliteit van een aanzienlijk aantal gravity based structures. Numerieke modellering is hier aangewezen door de uitzonderlijke samenstelling van de ondergrond en de cyclische belasting van wind en golven. Tijdens deze vergadering overleggen we met een extern bureau hoe we dat in de tenderfase praktisch zullen realiseren.

17u55

Ik verzamel de nodige informatie voor een cursus rond nieuwe software morgen. Daarna terug naar huis.

20u30

’s Avonds nestel ik me in de zetel voor mijn favoriete tv-programma’s.

23u00

Ik kruip onder de wol. Binnen acht uur start een nieuwe dag!