Een duik in de koffer van Emile Lemey

Naast de juiste intellectuele bagage en zin voor avontuur heb je natuurlijk ook proper ondergoed nodig wanneer je als expat vertrekt. Maar wat neem je nog zoal mee?

Emile is Site Engineer MARED en ervaringsdeskundige: vier keer per jaar pakt hij in én weer uit om bij buitenlandse projecten de milieueffecten van de baggerwerken op te volgen voor het Marine Environmental Department (MARED) binnen Jan De Nul. Hij scheept telkens in voor twee volledige maanden.

Op schattenjacht in Cartagena, Colombia Aan de Caraïbische kust van Colombia voerden we een relocatie van de plaatselijke fauna en flora uit. Die verhuizing kaderde in het milieumanagementplan van ons baggerproject. We werkten intensief samen met een team van Colombiaanse duikers om een aantal koraalsoorten en sessiele dieren, zoals kreeften, zeesterren en zeepaardjes, een nieuwe thuis te geven. Een fantastische uitdaging voor iemand die zo gefascineerd is door mariene biologie!

SNORKEL EN ZWEMVLIEZEN

Ik ben een fervent duiker, een passie die heel wat van mijn collega’s delen. Bij MARED worden we regelmatig ingeschakeld bij projecten in de buurt van exotische, mariene ecosystemen. Dit geeft prachtige gelegenheden om te duiken of te snorkelen.

BOEK

Ik verdiep me ook graag in een goed boek. In mijn geval is dat een boek met een zee gerelateerd thema, zoals Deep, dat vertelt over freediving enerzijds en maritiem onderzoek anderzijds. Ook reisverhalen over de regio waar we verblijven boeien me.

CAMERA

De locaties die we ‘bezoeken’ zijn vaak echte pareltjes. Op een rustdag ga ik dan ook met collega’s de streek verkennen. Palmbomen op paradijselijke stranden, tochten in de jungle, oude tempels bewonderen … Mooie foto’s om te delen met de thuisblijvers, haha.

PLAATS VOOR VINYLPLATEN

Ik neem graag platen mee van lokale artiesten. Salsa uit Panama of Cumbia uit Colombia bijvoorbeeld. Ondertussen is het een traditie geworden om aan het einde van elke buitenlandse opdracht mijn oor te luister te leggen bij de plaatselijke muziekwinkel.

SMARTPHONE

Een evidentie tegenwoordig, niet? Dankzij WhatsApp blijf ik makkelijk in contact met het thuisfront, in het bijzonder met mijn vriendin. We sturen elkaar dagelijks berichtjes. Jammer genoeg is deze telefoon niet snorkelbestendig …