Onze drijvende kracht? De toewijding van al onze medewerkers!

Jan De Nul is veel meer dan alleen Jan (Pieter) De Nul. Ook broer Dirk, dochter Julie en zoon Pieter Jan maken deel uit van het team. De toekomst is dus verzekerd. Al sinds het begin is Jan De Nul Group een familiebedrijf in de zuiverste zin van het woord. Een bedrijf waar iedereen aan hetzelfde zeel trekt en men Mr. Japy, zoals hij genoemd wordt, rechtstreeks aanspreekt. Dat creëert een band, een heel sterke band.

Een bedrijf met geschiedenis, schrijft geschiedenis.

Van de oorspronkelijke schrijnwerkerij, opgericht in 1828 –bijna tweehonderd jaar geleden –, tot de huidige Jan De Nul Group is een hele weg afgelegd. Steeds weloverwogen, stap voor stap. Goed een eeuw na de oprichting evolueerde het bedrijf tot een civiele bouwonderneming. In 1951 werd een eerste baggerproject aangevat. Vanaf dan groeide het bedrijf indrukwekkend: in 1968 keek Jan De Nul voor het eerst over de grenzen heen, in ’91 volgde een eerste offshore projecten vijf jaar later voegde de familie milieuactiviteiten aan haar portfolio toe.

Projecten die tot de verbeelding spreken

Die expansie zorgde ook voor het binnenhalen en succesvol realiseren van heel wat spraakmakende projecten over de hele wereld. Denken we maar aan de Chek Lap Kok luchthaven in Hongkong, hét baggercontract van de twintigste eeuw. Of de bouw van het tot de verbeelding sprekende Palmeiland II in Dubai. Die constante groei aan activiteiten bracht ook, logischerwijs, een al even spectaculaire expansie van de vloot met zich mee. Tussen 2003 en 2013 werd die met niet minder dan 47 nieuwe schepen uitgebreid.

Een blijvende betrokkenheid

Ook al is Jan De Nul Group doorheen de jaren alsmaar groter geworden, het is en blijft een familiebedrijf in hart en nieren. Een no-nonsense aanpak en zeer korte communicatielijnen zijn typerend: kort op de bal spelen is troef. Daarbij speelt de nauwe betrokkenheid van de familie bij alle projecten nog steeds een cruciale rol. Beide generaties De Nul ontfermen zich dagelijks over het reilen en zeilen van alle facetten van het bedrijf en leggen daarbij elk hun eigen accenten.

Jan Pieter De Nul is een ondernemer ‘pur sang’. Een daadkrachtige combinatie van beredeneerde durf en de blijvende wilskracht om zaken te realiseren.

Zijn visie heeft voor een exponentiële groei van het bedrijf gezorgd. Vandaag ligt zijn focus op de scheepsactiviteiten. Hij volgt de dagrapporten van alle offshore en baggerschepen (82!) op de voet en zoekt mee naar oplossingen om de productie te optimaliseren.

Dirk De Nul ontfermt zich in hoofdzaak over de civiele tak van de groep. Als bestuurder van de Vlaamse Confederatie Bouw ligt deze discipline hem nauw aan het hart. Hij zet ook in op een gezond en sportief leven. Een visie die hij professioneel doortrekt door werknemers warm te maken om deel te nemen aan sportevenementen zoals Climbing for Life. Al sinds 2014 maakt hij steevast deel uit van de JDN-equipe die de bergen in trekt om geld in te zamelen voor het goede doel.

Julie De Nul gelooft sterk in de kracht van goede medewerkers. Haar focus ligt vooral op het zoeken naar en aanwerven van de juiste man of vrouw op de juiste plaats. Het is immers haar overtuiging dat de betrokkenheid en de gedrevenheid van de werknemers het bedrijf mee stuwt naar de pioniersfunctie die het nu heeft. In dat kader zet ze ook haar schouders onder de oprichting van de JDN-Academy die zal uitpakken met ervaringsuitwisseling van collega’s wereldwijd en opleidingen op maat van elk profiel.

Pieter Jan De Nul focust zich op de internationale werven wereldwijd. Hij volgt nauwgezet de operationele kant van de werven op en zoekt actief mee naar potentiële klanten en uitdagende projecten voor het bedrijf. De drang om te groeien en grensverleggende projecten te vinden zit duidelijk in zijn bloed.