A11

Met Jan De Nul reizen we de hele wereld rond. Dit betekent niet dat we uitgekeken zijn op België. Integendeel, ook in eigen land is er ruimte voor pioniers: met de A11 Brugge realiseren we één van de zes missing links in ons wegennet.

De A11 verbindt de gewestwegen N49 en N31 tussen Westkapelle in Knokke-Heist en de Blauwe Toren in Brugge. Op die manier wordt het havenverkeer van en naar Zeebrugge gescheiden van het lokale verkeer, wat bijdraagt aan de verkeersveiligheid en leefbaarheid van de hele regio. Deze keergaan we verder dan enkel de infrastructuur, we engageren ons ook voor het onderhoud de komende 30 jaar. Daarmee is de A11 het grootste DBFM-wegenisproject in Vlaanderen tot nu toe (DBFM = Design Build Finance Maintain).

A11 Brugge krijgt ook internationale aandacht voor de innovatieve financiering via PPS, publiek-private samenwerking, in combinatie met 578 miljoen euro aan obligaties gespreid in de tijd. De obligaties worden door de Europese Investeringsbank gewaarborgd via Project Bond Credit Enhancement en het is de eerste keer dat zowel de bouw als de operationele fase van een project met dit PBCE-mechanisme gefinancierd worden. H et semi-integrale viaduct dat de treinsporen kruist, zal in het oog springen van elke weggebruiker In totaal staan op het traject ongeveer 70 bruggen, tunnels, faunapassages en andere kunstwerken gepland.

Aan het Boudewijnkanaal zetten we bijvoorbeeld twee beweegbare bruggen en in het natuurgebied Poldercomplex integreren we een sleuf.

In de lente van 2016 zijn de wegenwerken gestart en het project wordt opgeleverd in augustus 2017. Wil jij ook meebouwen aan de toekomst?

Lees de getuigenissen van onze medewerkers: